Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κυπέλλου Δημιουργικού Κρεατοσκευάσματος, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της φετινής SEREXPO, σε συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων με το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών.

giantsios dimitris chitas

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 ως τις 21.00, και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι επαγγελματίες κρέατος και οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό, Chef και επαγγελματίες της εστίασης, που έχουν εξειδίκευση στο κρέας, καθώς και οι εκπαιδευόμενοι από σχολές στον τομέα της γαστρονομίας και του κρέατος.

Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες διαγωνισμού για τους συμμετέχοντες

Οι χοιρινές παρασκευές, οι μοσχαρίσιες παρασκευές και οι παρασκευές με πουλερικά.

Ο χρόνος διαχείρισης θα είναι στα 35 λεπτά στην Α και Β κατηγορία, και 30 λεπτά στην Γ κατηγορία και μέσα σε αυτό το χρονικό όριο θα πρέπει να έχει γίνει μορφοποίηση τεμαχίου, παρασκευή, καθάρισμα πάγκου.

Ο διαγωνιζόμενος επιτρέπεται να έχει προπαρασκευή μόνο καρυκεύματα, αρωματικά λάδια, βρώσιμο ντεκόρ.

Στον διαγωνισμό θα κριθεί ο βαθμός δυσκολίας του κρεατοσκευάσματος, η εμφάνισή του, η εμπορικότητα του σε βιτρίνα κρεοπωλείου και ο συνδυασμός των υλικών.

Το κόστος συμμετοχής, είναι 20 ευρώ ανά άτομο, και ανά κατηγορία, και η κατάθεση του ποσού για να ισχύει η εγγραφή, θα πρέπει να γίνει εντός 3 εργάσιμων ημερών από την δήλωση συμμετοχής.

giannis ouvenis giorgos trentsios

Συμμετοχές γίνονται δεκτές έως 25 Αυγούστου στην γραμματεία τις ΛΑΕΓ, είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά.

Οι καλοί και όλοι όσοι θέλουν να βελτιωθούν να ..ετοιμάζονται!

Επιστολή Μακάριου σε Τζιτζικώστα πρόκληση για τον Σπυρόπουλο!

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Παγγαίου

Σε όλη την Ε.Ε. τεράστιο το πρόβλημα της λειψυδρίας – Νέα Σέρρες – Εβδομαδιαία Εφημερίδα του Νομού Σερρών (neaserres.gr)