Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Θρακική Εστία Ν Σερρών συμμετείχε στο φεστιβαλ γαστρονομίας που εχει γίνει πλέον θεσμός στα δεδομένα των παράλληλων εκδηλώσεων της Serexpo.
Πρέπει να τονίσουμε σαν Θρακική Εστία ότι ο λόγος που συμμετέχουμε κάθε χρόνο είναι υποχρέωση μας όπως και όλων πολιτιστικών συλλόγων που προσπαθούν να διαφυλάξουν και να διαδώσουν στις απώτερες γενιές την πλούσια παράδοση τους.
Μέσα σ αυτή την παράδοση ανήκει και η διατροφή των προγόνων μας που είναι πλούσια σε παραδοσιακές συνταγές.
Γιατί παράδοση δεν είναι μόνο χορός και τραγούδι.
Είναι ιστορία, ήθη, έθιμα, διατροφή και τόσα άλλα. Χθες λοιπόν στο διαγωνιστικό κομμάτι είχαμε την ευκαιρία να παντρέψουμε την παραδοσιακή κουζίνα με πινελιές της σύγχρονης αλλά και να φτιάξουμε παραδοσιακά εδέσματα που γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι.
Η Θρακική Εστία Ν Σερρών απέσπασε το πρώτο βραβείο με το γλυκό που έκανε με ακανέ προσφορά από την εταιρεία ΒΑΣΑΚΗ.
ΚΟΡΜΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΑΚΑΝΕ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΖΕΛΕ ΓΕΥΣΗΣ ΑΚΑΝΕ.
Σημειώνουμε ότι το βραβείο αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία για μας γιατί η συνταγή θα ταξιδέψει και θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ τουρισμού στην Σόφια τον Μαρτιο του 25 στελνοντας 2 ατομα της Θρακικής Εστίας δωρεάν να παρευρεθούν, προσφορά της εταιρείας ΒΑΣΑΚΗ και της BALKAN .
Θερμά συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Ν. Σερρών τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του. -Την Λέσχη Αρχιμαγείρων και τον πρόεδρο τους Στέλιος Δίγκας
Την εταιρεία ΒΑΣΑΚΗ και πρόεδρο Ζαχαροπλαστών Προκόπη Καζακίδη
Την Κριτική επιτροπή για την τιμή που μας εκανε.
Σαν πρόεδρος της Θρακικής Εστίας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους (Δ.Σ και μέλη) που στήριξαν και αυτή μας τη προσπάθεια και να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν είτε πήραν βραβείο είτε όχι. Γιατί για όλους εμάς τους συλλόγους βραβείο είναι η συμμετοχή!!!
Τάδε έφη η Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Ανθούλα Ευσταθοπούλου
Τα συγχαρητήρια και από όλους εμάς
Για τους στόχους, τον αγώνα και την όρεξη για δουλειά
Respect!
Με τα χίλια ζόρια κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον Πανσερραϊκό
«ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»: Στηρίζουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΖΙΟΥ στον Προβατά