Στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο επίσκεψής του στην πόλη μετά την παραμονή του στο Κιλκίς για τους εορτασμούς των 100 ετών της εκεί Μητρόπολης.

sakis gatsios stergios frastanlis

Ο Παναγιώτατος το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου πρόκειται να συμμετάσχει σε πανηγυρική Εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Παναγιώτατος θα εγκαινιάσει το Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, καθώς και τις νέες εγκαταστάσεις, όπου θα στεγάζεται ο Οργανισμός «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, σε κτήριο που παραχωρήθηκε από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων.

Το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

giannis kadis cheguevara club sokratis kotzaoglou

Η παρουσία του Πρώτου της Πίστεως και του Γένους, του Οικουμενικού Πατριάρχου, αποτελεί σημαντικότατο γεγονός για την ζωή της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως και -προς επιβεβαίωση- αρκεί μόνο να σημειώσουμε το γεγονός, ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος είναι εκείνος που προσωπικά διεφύλαξε και διαφυλάσσει το τιμιώτατο όνομα της Μακεδονίας μας, έχοντας ορίσει με την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, ότι η τοπική Εκκλησία του γειτονικού κράτους με πρωτεύουσα τα Σκόπια, δεν δύναται για κανένα απολύτως λόγο να φέρει το όνομα της Μακεδονίας ή οποιοδήποτε παράγωγό του…

Έκκληση προς τους αιμοδότες – Υπάρχει μεγάλη ανάγκη – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Ο Ορφέας Ν. Σκοπού ξεκίνησε συνεργασία με τον προπονητή Θεόδωρο Αξιαρλή – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Χάρης Δούκας: Συνεργασία αποτελεί για μένα αυτό που λέω “ενώνουμε δυνάμεις”