Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 18.30, Πολιτιστικοί και άλλοι Σύλλογοι του Νομού συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Γαστρονομίας, με βασικά υλικά φέτος τον παραδοσιακό ακανέ και το μανιτάρι.

tasos kazias giannis ouvenis

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Chef Θεόδωρος Μπούζουρας θα μας δείξει πως μπορεί να συνδυαστεί ο ακανές με το μανιτάρι, παρασκευάζοντας μία λαχταριστή τάρτα μανιταριών με σάλτσα ακανέ.


-Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου τα προϊόντα των συμμετεχόντων στη SEREXPO 2024, καθώς και της τιμώμενης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο στα «χέρια» των chefs.H εκδήλωση περιλαμβάνει :

  • 18:00
    Δημιουργία παραδοσιακού πιάτου με σύγχρονη αντίληψη από την Chef Κάτια Μέγκλα με την συνεργασία της Guest Chef Νεκταρία Κοκκινάκη (Κοκκινιστό βουβάλι με κυδώνια).
  • 18:45
    Νέες συνταγές ζαχαροπλαστικής από τον Chef Θεόδωρο Μπούζουρα, τον Executive Chef Στυλιανό Δίγκα, τον Chef Νίκο Παπαχρήστου και την Chef Ελευθερία Σίσκου (Σοκολάτα αραβική με αλάτι, τσίλι και μανιτάρια σε sugar baths).
  • 19:30
    Καινοτόμοι ελληνικοί μεζέδες από τον Executive Chef Αντώνη Σιμεντεριάδη και τον chef Γιώργο Δίγκα (Τηγανητά σαρμαδάκια με γαύρο γεμιστό και σως φέτας-ούζου) και πρότυπες σαλάτες από τη Chef Χρυσή Κωνσταντινίδου.
  • 20:15
    Σύγχρονο δημιουργικό κρεατοσκέυασμα από την Meat Expert Ευρυδίκη Γκίνη, την Chicken Expert Διαλεχτή Παυλάκη και τον Butcher Expert Φάνη Καμπούρη (Κρεατοτεχνήματα με μαύρο χοίρο και κοτόπουλο σε απόδοση ready to cook).
    -Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 18.00, έρχεται ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικού Κρεατοσκευάσματος.
    -Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 18.30, οι μικροί chefs δημιουργούν γευστικές και υγιεινές μπάρες, με την καθοδήγηση των chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.
    Υπεύθυνος των εκδηλώσεων ο Executive Chef, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, Στυλιανός Δίγκας.
  • SEREXPO 2024!
    Να είστε όλοι εκεί!
vasilis katirtzoglou nikos farmakis

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή

Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη: Γιορτή σήμερα 17 Σεπτεμβρίου

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες