Στην επικύρωση της έκπτωσης του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως. Η απόφαση επικυρώθηκε με ψήφους 17 υπέρ, ενώ κατά ψήφισε μόνο η βουλευτής Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη και απούσα δήλωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου. 

giorgos gounas dimitris notas

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πολιτική Γραμματεία, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης της έθεσε θέμα και για το αν είναι πρόεδρος κι οχι μόνο αν είναι υπεύθυνος φορολογικά και ποινικά.

Νωρίτερα πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε με ανάρτησή του στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και τους ζήτησε να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, επιπλέον, δήλωσε παρών και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Νίκου Παππά το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη για την 88η ΔΕΘ, καλώντας τους φίλουςε του ΣΥΡΙΖΑ να μην τη σαμποτάρουν, ενώ κατέληξε στέλνοντας το μήνυμα: «Mετατρέψτε την οργή σε δημιουργία».

lefteris avramakis apostolos tzitzikostas (2)

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Χρήστος Μαυροκεφαλίδης είπε ότι στη σχετική ερώτηση που του έκανε ο κ. Κασσελάκης για το ποιος είναι διοικητικά και φορολογικά υπεύθυνος, του απάντησε ότι «εγώ ο Μαυροκεφαλίδης είμαι υπεύθυνος».

Επιπλέον, ο Μαυροκεφαλίδης είπε πως ο Κασσελάκηςτου είπε «άνοιξέ μου το γραφείο μου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Θεοδώρα Τζάκρηαπείλησε ότι το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια. Η κ. Τζάκρη ήταν η μόνη που τάχθηκε υπέρ του Σέφανου Κασσελάκη και σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αποπεμφθεί ο εκλεγείς με τριετή θητεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντικαταστατική

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής  του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

thanasis malliaras eves tasos panagiotou panserraikos

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Ξιφούλκησε κατά Μητσοτάκη στην ΔΕΘ η Λατινοπούλου

Για τις Χριστίνα Κουμανόβαλη και Γεωργία Μπέλλιου Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του διπλού σκιφ

Το Νοέμβριο 2024 οι εκλογές στο Επιμελητήριο Σερρών – Υποψήφιος πρόεδρος ο Θανάσης Μαλλιαράς – Νέα Σέρρες – Εβδομαδιαία Εφημερίδα του Νομού Σερρών (neaserres.gr)