Με παρόντες τους Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου και αρκετούς βουλευτές της Βόρειας Ελλάδος δίπλα του, μίλησε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος σε παραγωγικούς φορείς, προβάλλοντας έτσι την ενότητα της παράταξης.

Με την πρόβλεψη ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας», έκλεισε την ομιλία του, την οποία άνοιξε με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μέσα από την συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τον στόχο να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα απέναντι στην αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει – Στόχος να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα

nikos androulakis pasok epomeni kivernisi 2

Το μεγάλο χρέος του ΠΑΣΟΚ είναι να αξιοποιήσουμε και να απελευθερώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, για να δώσουμε προοπτική και αξιοπρέπεια σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχοντας πλήρη συνείδηση της ευθύνης, καθώς αποτελεί τον βασικό πυλώνα αντιπολίτευσης στη χώρα.

Ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε «το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα πια σε όλες τις δημοσκοπήσεις» και «ο επόμενος στόχος του είναι να γίνει πρώτο, απέναντι σε μια κυβέρνηση που πριν από ένα χρόνο πήρε νωπή λαϊκή εντολή και έχει αποτύχει παταγωδώς».

papadopoulou kiriaki miligka

«Είναι ανάγκη το εθνικό στρατηγικό, προοδευτικό πρόγραμμα που πρότεινα να είναι με τη βοήθεια του λαού το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος», σημείωσε ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ τάχθηκε υπέρ της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ  λέγοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να ξαναμπεί πρωταγωνιστικά στο πολιτικό σκηνικό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας ισχυρής κυβερνητικής.

Όχι στο παρασκήνιο, όχι σε κοινά ψηφοδέλτια

«Πώς μπορεί να γίνει η μεγάλη Κεντροαριστερά; Στο παρασκήνιο; Με συμφωνίες κορυφής; Με μεθοδεύσεις; Με παλιούς πρωταγωνιστές που όταν έχαναν την υπουργική καρέκλα του ΠΑΣΟΚ την έψαχναν σε άλλα κόμματα;» αναρωτήθηκε.

Σχετικά με τα σενάρια περί κοινών ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και παρατήρησε πως αυτά τα διακινούν εκείνοι που θέλουν να διασωθούν οι ίδιοι.

Χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο» το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

maria papadimitriou xrisa palazi

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα είπε ότι «θα πάμε στις εσωκομματικές εκλογές ενωτικά χωρίς αποκλεισμούς».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τον οδικό χάρτη του ΠΑΣΟΚ για την «αλλαγή σελίδας», εστίασε στην ανάπτυξη των εθνικών στόχων- όπως χαρακτήρισε τις προτεραιότητες του προγράμματος – έκανε συγκεκριμένες προτάσεις και εκτίμησε ότι το κόμμα του αποτελεί πλέον το βασικό πυλώνα της αντιπολίτευσης στη χώρα.

«Το εθνικό Σχέδιο «Made in Greece», υπηρετεί το τρίπτυχο Βιώσιμη ανάπτυξη – Ποιοτικές Θέσεις Εργασίας- Μείωση των ανισοτήτων», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και υποστήριξε ότι οι στόχοι του βρίσκονται στον αντίποδα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για «μέτρα-μπαλώματα, που έρχονται να διορθώσουν με λάθος τρόπο αδυναμίες και παραλείψεις των δικών του πολιτικών».

Το δικό μας προοδευτικό σχέδιο -συνέχισε- θέτει 8 εθνικούς στόχους για: Ισχυρή Ελληνική Περιφέρεια, πρόσβαση στη φτηνή και ποιοτική κατοικία για τη νέα γενιά, ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, μέτρα-ασπίδα στην ακρίβεια, αποτελεσματική προστασία των εισοδημάτων των ευάλωτων, νέο παραγωγικό πρότυπο με ισχυρό πρωτογενή τομέα, έμπρακτη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε πυρά λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Κύριε Μητσοτάκη, αποτύχατε.

Κι αν όπως υπονοήσατε με τη γνωστή σας αλαζονεία “αν σας χάσουμε, θα χαθούμε”, μην ανησυχείτε.

Όλο και περισσότεροι γυρίζουν την πλάτη στην παρακμή που έχετε προκαλέσει, γιατί ελπίζουν σε μια κοινωνία πιο δίκαιη και μια οικονομία πιο ανθεκτική με ευκαιρίες για όλους». Και πρόσθεσε:

«Και σήμερα αυτό είναι το μεγάλο χρέος του ΠΑΣΟΚ: να αξιοποιήσει και να απελευθερώσει τις μεγάλες δυνατότητες χώρας.

Για να δώσουμε προοπτική και αξιοπρέπεια σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα.

Και επειδή, κ. Μητσοτάκη, αναφέρατε εδώ απ’ τη Θεσσαλονίκη, ότι δεν σκοπεύετε να βγείτε στη σύνταξη. Σας έχω νέα: Να ετοιμάζεστε γιατί την πρόωρη σύνταξη στην πολιτική σας καριέρα ως πρωθυπουργός θα σας τη δώσει ο ελληνικός λαός».

Έκκληση 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για τη διατήρηση του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Αποκεφαλισμός γύπα από ανεμογεννήτρια στα Ακαρνανικά Όρη! – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Χάρης Δούκας: Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη που θα κυβερνήσ