Περισσότερα από 100 μέλη του κλιμακίου της Προεθνικής και Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global – ΔΕΗ Team Greece από όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν το διάστημα 16-22 Ιουλίου 2024 στο Perrotis College στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στο Bootcamp προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα FIRST Global 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 26 – 29 Σεπτεμβρίου.

rompotikh

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 190 χώρες με παιδιά ηλικίας 16-18 χρονών.


Αρμόδιος φορέας για την Ελλάδα, είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Η ΔΕΗ, κορυφαία εταιρεία ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στηρίζει ενεργά δράσεις όπως το Bootcamp της Προεθνικής και Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global – ΔΕΗ Team Greece, επειδή αναγνωρίζει τη σημασία της προώθησης της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας στους νέους.

Η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας κατά τη διάρκεια του Bootcamp περιλάμβανε τη σχεδίαση και κατασκευή ενός ρομπότ που θα κληθεί να ανταποκριθεί σε διάφορες δοκιμασίες, από την επίλυση προβλημάτων μέχρι την εκτέλεση συγκεκριμένων αποστολών με ακρίβεια και ταχύτητα.

tasos xanlioglou pantelis mpozis


Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα μέλη της ομάδας έμαθαν όχι μόνο για τη ρομποτική, αλλά και για την αξία της ομαδικής εργασίας, της επιμονής και της δημιουργικής σκέψης.
Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST Global μέσω της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ μαθητών σε όλο τον κόσμο, δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν συλλογικά τις πιο απαιτητικές προκλήσεις.


Στην φετινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, οι εθνικές ομάδες ρομποτικής θα εργαστούν πάνω στο θέμα των παγκόσμιων προκλήσεων στην αγροτική παραγωγή και τη διαχείρισης των τροφίμων.


Στο Bootcamp προετοιμασίας μας τίμησαν με την παρουσία τους και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δουλειά των μελών: ο Αμερικανός Γενικός Πρόξενος Jerry Ismail, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Πρόεδρος ΠΕΔ και Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Dr. Jeff Lansdale, ο Χρήστος Ρουμπίδης Διευθυντής Β’ βάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι από το Innovation Hub ΔΕΗ Μάριος Μπόμπουλος και Χριστίνα Μπολτσή, ο Νίκος Βεργίδης από Χρυσό Χορηγό TITAN η Μαρία Χαμάλη από Χρυσό Χορηγό DELOITTE από τον Ασημένιο Χορηγό όμιλο EUROMEDICA ο Σαμαρίνας Μιχαήλ Γενικός Διευθυντής Κλινική Γένεσις και η Έλενα Βασιλείου υπεύθυνη Marketing, και ο απόφοιτος των προγραμμάτων μας και ο άριστος των φετινών Πανελληνίων Μανώλης Σελεγγίδης.

kely valtadorou maria papadimitriou


Χορηγοί της ομάδας: Ονομαστικός χορηγός ΔΕΗ Α.Ε., Αρωγός: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας- ΠΕΔΚΜ, Χρυσοί χορηγοί: TITAN, KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός ΑΕ / Hellas Gold SA, Deloitte, Χρυσός Χορηγός Τεχνολογίας Samsung και Ασημένιοι χορηγοί: DIOS / ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Qualco Foundation, Όμιλος Euromedica και Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ

Σερρών Θεολόγος: Η Παναγία ”Ξενιά” ωκεανός θείου ελέους και μητρικής παρακλήσεως – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Επιχειρηματική συνάντηση με γάλλους αγοραστές διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Εναέριοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης – Ημαθίας – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Λευκή Νύχτα στην Ηράκλεια την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024 – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Εθελοντικές δράσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυδοχωρίου – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Αυγούστου – Νέα Σέρρες – Εβδομαδιαία Εφημερίδα του Νομού Σερρών (neaserres.gr)